2021 Implant Uygulamaları

İmplant fiyatları günümüzde implant tedavisi yaptırmayı düşünen bireyler arasında en merak edilen konulardan bir tanesidir Bununla birlikte implant fiyatları bu tedaviye karar verme aşamasında endişe kaynağı olmaktadır.


2021 Implant Uygulamaları

İmplant fiyatları günümüzde implant tedavisi yaptırmayı düşünen bireyler arasında en merak edilen konulardan bir tanesidir.

İmplant tedavisi ile diş çekimi ya da travma nedeniyle bir veya birden fazla diş kaybının olduğu durumlarda hem estetik hem de fonksiyonel sağlıklı bir tedavi yapabilmek mümkündür. İmplant tedavisinin tüm dünyada 50 yıldan uzun süredir yüksek başarı ile uygulanması sayesinde implant uygulamaları ülkemizde de yaygın hale gelmiştir.

Bununla birlikte implant fiyatları bu tedaviye karar verme aşamasında endişe kaynağı olmaktadır.

İmplant tedavisine karar vermeden önce alternatif yöntemlerin de maliyetlerinden bahsetmek gerekir. Bir ya da birden fazla diş eksikliği durumunda implant uygulanmadığı durumda diş boşluğunun hemen arkasındaki ve önündeki sağlıklı dişlerin kesilip küçültülmesi ile porselen diş protezler yapılabilir. Ancak bu aşamada sağlıklı dişler kesilip küçültüldüğü için bir süre sonra bu dişlerde de problemler başlayabilir ve diş kaybı da ortaya çıkabilir. Haliyle ilk karar aşamasında daha ekonomik gibi görünen standart köprüler tercih edilebilir ancak uzun dönemde diş çürümesi, dişeti çekilmesi gibi problemler ortaya çıkarsa bu durumda daha yüksek maliyetlerle birden fazla implanta ihtiyaç olabilir.

Bununla birlikte diş eksikliği durumunda implant uygulaması düşünüldüğünde eksik olan diş boşluğuna bir implant yerleştirilir. Bu durumda tek maliyet de o uygulanan implantın fiyatı olacaktır. Diş implantı yapay bir diş köküne benzer, yerleştirildikten sonra iyileşmesi için implant iyileştirme başlığı yerleştirilir. Daha sonra bu diş kökünün üzerine estetik ve fonksiyonel isteklere bağlı olarak normal bir porselen diş yerleştirilebileceği gibi, zirkonyum diş ya da emax porselen dişler de yerleştirilebilir.

2021 yılı implant fiyatları implantın üretildiği ana maddeye, yüzey teknolojisine ve üretildiği ülkeye göre değişebilmektedir.

Günümüzde kullandığımız implantların ana malzemesi titanyum olmakla birlikte, titanyum-vanadyum, titanyum-zirkonyum ya da zirkonyum implantlar da bulunmaktadır. Bununla birlikte 2021 implant fiyatları implantın yüzeyinin pürüzlendirilmesinde kullanılan tekniğe göre de değişmektedir. Lazerle implant pürüzlendirme, SLA teknolojisi ile implant yüzeyi hazırlanmasıya da yüzeyin kemik oluşumunu hızlandıran kemiğin ana yapısındaki kalsiyum ile kaplanması gibi teknolojiler de implant fiyatını etkilemektedir.

2021 İmplant fiyatlarında aynı zamanda implantın üretildiği ülkenin de etkisi olabilmektedir. Yerli implantlarda ürünün ana bedelinde kur farkına bağlı değişimler daha az olmaktadır ancak İsviçre, Almanya, Kore ya da Amerika gibi yurt dışından ithal edilen implantlarda kur farkına bağlı fiyat değişimleri gözlenebilmektedir.

İmplant Fiyatları 2021 Yılında Ne kadar?

İmplant fiyatları implant markasına göre de değişmektedir. Yerli implant fiyatları arasında Türk malı implantlar olduklarından çok büyük fiyat farkları bulunmamaktadır. Bununla birlikte ithal implantlar, Alman implantları, İsviçre implantları, Amerikan implantları ya da Kore implantları 2021 fiyatlarına bakıldığında farklılıklar gözlenmektedir.

Ankara İmplant fiyatları 2021 güncel duruma bakacak olursak implant malzemelerinde 2021 yılında kur değişimlerine bağlı olarak bir değişim gözlenmiştir. Bununla birlikte 2021 implant uygulama fiyatları da her yılın başında Türk Diş hekimleri Birliği (TDB) tarafından belirlenmektedir. Belirlenen 2021 implant uygulama ücretleri kullanılan malzeme ücretlerini içermemekle birlikte TDB’nin aldığı kararlar gereği internet üzerinden paylaşılamamaktadır. Ancak implantın kullanım ömrü, doğal dişlerin kesilip zarar görmemesi ve idame tedavilerde bakım ücretinin standart köprülerden daha ekonomik olması göz önüne alındığında implant tedavisi halen kabul edilebilir bir yöntemdir.

2021 İmplant fiyatlarında nelere dikkat edilmelidir?

İmplant tedavisinde implantın kendisinden daha önemli bir husus var ise bu da uygulamayı yapacak hekimin tecrübesidir. Bununla birlikte uygulamanın yapıldığı şartlar, sterilizasyon, kullanılan ürüne ve sisteme hakimiyet, kemik tozu , kemik güçlendirme gibi işlemler için yeterli ekipman, bilgi ve beceri de implant fiyatları düşünülürken göz önünde bulundurulmalıdır.

2021 implant tedavisi Ankara randevu

Ankara’da implant tedavisi yapılan üniversite hastaneleri arasında TOBB ETÜ Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Assoc. Prof. Dr. Ezher DAYISOYLU ve alanında yetişmiş Diş Hekimliği personelimiz ile tedavilerimiz gerçekleştirilmektedir.Ayrıntılı bilgi, randevu ve implant uygulamaları hakkında muayene olabilmek için hastanemize 0312- 2929900 numaralı telefondan erişebilirsiniz.

Sağlıklı günler!

Assoc. Prof. Dr. Ezher DAYISOYLU

TOBB ETU Hastanesi

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

Yaşam Caddesi No: 5

Söğütözü / ANKARA

Tel: 03122929900