“Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi, vücudun yapısını düzelterek, görünümde düzeltmeler sağlar ve özellikle deri üzerinde iyileştirmeler yaparak tedavi sağlar.”
Plastik Cerrahi, vücudun çeşitli bölümlerinde doğumsal, gelişimsel veya travmatik nedenlerle oluşan deformasyonların düzeltilmesini amaçlayan bir tıp dalıdır. Hem estetik (kozmetik) cerrahi işlemleri hem de fonksiyonel bozuklukların giderilmesi için rekonstrüktif cerrahi uygulamaları içerir. Plastik cerrahi, bireylerin hem fiziksel görünümlerini iyileştirir hem de yaşam kalitelerini yükseltir.
Bu cerrahi alan; estetik müdahaleler, doğumsal ve edinsel deformasyonlar, yaralanmalar ve cilt kanserleri gibi geniş bir yelpazede tanı, tedavi ve cerrahi operasyonlar sunar. En yaygın hizmet alanları arasında yüz estetiği, vücut şekillendirme, travma cerrahisi ve mikrocerrahi bulunur.
Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uygulamalarının tanısında hasta öyküsü, fizik muayene ve bazı durumlarda görüntüleme teknikleri kullanılır:
Bu tanı yöntemleri, hastanın ihtiyaçlarına yönelik en doğru tedavi seçeneğinin belirlenmesini sağlar.
Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahinin sunduğu tedavi yöntemleri, estetik iyileştirme, fonksiyonel düzelme veya yara izlerinin azaltılması gibi çeşitli amaçlarla yapılır. Yaygın tedavi yöntemleri şunlardır:
Bu yöntemler, hastanın hem estetik hem de fonksiyonel ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş tedavi çözümleri sunar.
Estetik cerrahi, yüz ve vücut bölgesinde yapılan kozmetik ameliyatlarla, hastaların görünümünü iyileştirmeyi amaçlar. Burun, kulak, göz kapağı, yüz, meme ve karın gibi bölgelerde yapılan estetik operasyonlar, hastaların özgüvenini artırır ve kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar.
Rekonstrüktif cerrahi, doğumsal anomaliler veya sonradan oluşan deformasyonların düzeltilmesi için yapılan cerrahi müdahaleleri içerir. Yarık damak ve dudak, yanık izleri, travma sonrası doku kayıpları ve meme rekonstrüksiyonu, rekonstrüktif cerrahinin başlıca alanlarıdır.
Yanık cerrahisi, yanık sonrası izleri ve doku kaybını azaltmayı hedefleyen tedavi yöntemlerinden oluşur. Cilt greftleme, yara bakımı ve estetik düzeltme ameliyatları, yanık tedavisinin önemli bir parçasıdır. Yanıkların iyileşme süreci, hem fiziksel hem de psikolojik rehabilitasyon gerektirebilir.
Doğumsal anomaliler, çocuklarda estetik ve fonksiyonel sorunlara yol açabilir. Çocukluk çağında yapılan plastik cerrahi işlemler arasında yarık dudak ve damak onarımları, el ve ayak anomalileri gibi doğumsal bozuklukların düzeltilmesi yer alır. Çocukluk çağında yapılan cerrahiler, erken yaşta tedavi sağlanarak gelişim sürecinde olumlu etkiler sunar.
Mikrocerrahi, sinir ve damar yapılarının ince ayrıntılarla onarılmasını sağlayan cerrahi bir tekniktir. Özellikle travmalarda kopan uzuvların replantasyonu (yeniden yerine dikilmesi) için mikrocerrahi uzmanlık gerektirir. Bu yöntem, el ve ayak gibi işlevsel önemi yüksek organların kurtarılmasında hayati rol oynar.
Yılların tecrübesine sahip doktorlarımız, son teknolojik ekipmanlarımız ve modern hastanemizle sizlere en güvenilir ve en kaliteli sağlık hizmetini vadediyoruz.
TOBB ETÜ Hastanesi
Erişilebilirlik Bildirimi
hastane.etu.edu.tr
23 February 2025
İnternetin herkes için erişilebilir ve kullanılabilir olması gerektiğine inanıyoruz ve web sitemizi en geniş kullanıcı kitlesi için erişilebilir hale getirmeye kararlıyız.
Bu amacı gerçekleştirmek için, mümkün olduğunca Dünya Çapında Ağ Konsorsiyumu’nun (W3C) Web İçeriği Erişilebilirlik Yönergeleri 2.1 (WCAG 2.1) AA seviyesine sıkı bir şekilde uymayı hedefliyoruz. Bu yönergeler, web içeriğini çeşitli engelleri olan bireyler için erişilebilir hale getirmeye yardımcı olur. Bu standartlara uymak, web sitemizin görme engelli bireyler, motor bozuklukları olan kullanıcılar, görme bozukluğu, bilişsel engeller ve daha birçok farklı ihtiyaca sahip insanlar tarafından kullanılabilir olmasını sağlamaya yardımcı olur.
Web sitemizi her zaman en erişilebilir hale getirmek için çeşitli teknolojiler kullanıyoruz. Web sitesinin kullanıcı arayüzünü (UI) belirli engellere sahip bireylerin kişisel ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine olanak tanıyan bir erişilebilirlik arayüzü sunuyoruz.
Ayrıca, web sitesinin erişilebilirlik seviyesini sürekli olarak optimize eden yapay zeka tabanlı bir uygulama arka planda çalışmaktadır. Bu uygulama, web sitesinin HTML yapısını iyileştirir, ekran okuyucu kullanan görme engelli bireyler için işlevselliğini ve davranışlarını adapte eder, ayrıca motor beceri bozukluğu olan kullanıcılar için klavye işlevlerini geliştirir.
Eğer bir erişilebilirlik sorunu fark ettiyseniz veya iyileştirme önerileriniz varsa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Web sitesi yetkililerine aşağıdaki e-posta adresinden ulaşabilirsiniz:
Web sitemiz, ekran okuyucu kullanan görme engelli bireylerin siteyi okuyabilmesi, anlayabilmesi ve etkin bir şekilde kullanabilmesi için ARIA (Accessible Rich Internet Applications) teknikleri ve çeşitli davranışsal değişiklikler uygulamaktadır. Ekran okuyucu kullanan bir ziyaretçi web sitemize giriş yaptığında, otomatik olarak Ekran Okuyucu Profili’ni etkinleştirme seçeneği sunulur.
Web sitemiz ekran okuyucu gereksinimlerini şu şekilde karşılamaktadır:
Ekran Okuyucu Optimizasyonu:
Arka planda çalışan bir işlem, web sitesinin tüm bileşenlerini sürekli olarak tarar ve erişilebilirlik standartlarına uyum sağlamak için güncellemeler yapar. Bu süreçte:
Ekran okuyucu ayarlarını etkinleştirmek için kullanıcılar Alt+1 tuş kombinasyonunu kullanabilir. Ayrıca, ekran okuyucu kullanıcılarına siteye girdiklerinde ekran okuyucu modunu açmaları gerektiği otomatik olarak bildirilmektedir.
Bu ayarlar, JAWS ve NVDA gibi popüler ekran okuyucularla uyumludur.
Klavye Navigasyonu Optimizasyonu:
Arka plandaki süreç, web sitesinin HTML yapısını düzenleyerek çeşitli JavaScript kodları ile siteyi klavyeyle tamamen erişilebilir hale getirir. Bu kapsamda:
Ayrıca, kullanıcılar aşağıdaki kısayolları kullanarak belirli öğelere hızlıca erişebilir:
Web sitemiz, en yaygın tarayıcı ve yardımcı teknolojilerle uyumludur. Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ve Microsoft Edge gibi popüler tarayıcılar desteklenmektedir. Ayrıca JAWS ve NVDA gibi ekran okuyucularla da uyumludur.
Erişilebilirlik konusundaki sürekli iyileştirmelerimiz devam etmektedir. Eğer herhangi bir erişilebilirlik problemi ile karşılaşırsanız veya önerileriniz varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz: