Prof. Dr. Basri Amasyalı

Ablasyon ve TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Yaptıklarımız

Kardiyoloji alanında son 20 yılda dünya genelinde teşhis ve tedavi anlamında ciddi ilerleme kaydedilmiştir. Bu ilerleme özellikle girişimsel kardiyoloji üzerine olduğu görülmektedir

Kalpte Kısa Devrelerden Oluşan Çarpıntılara Dikkat

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalbe bağlı ölümlerin yarısında fazlasının ritim bozukluklarına bağlı geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Basri Amasyalı, "Kalp normalde mükemmelbir elektrik sistemi sayesinde vücudun gereksinimlerine göre günde 100 bin defa ritmik bir şekilde çalışmaktadır." Bazı sebeplerden dolayı kalbin bu ritmik çalışması bozulmaktadır.

Ablasyonla Çarpıntılarınızdan Kurtulma İmkanı

Kalp çarpıntısı, kalbin hızlı, güçlü ya da düzensiz çalışması olarak adlandırılabilir. Tıp dilinde taşikardi olarak adlandırılmaktadır. Kalbin hızlı bir şeklde, dakikada 100’ün üstünde atması şeklinde tarif edilebilir. Aritmi ise kalbin düzensiz çalışmasıdır. Bunlar; saniyelik güçlü vurular, kalbin boşluğa düşmesi, boyunda ani hissedien düğümlenme hissi şekinde tanımlanabilir.

Prof. Dr. Basri Amasyalı
E-postaProf. Dr. Basri Amasyalı E-posta adresi