Kalp Yetmezliği ve EECP Tedavisi

Ortalama yaşam süresinin artması ile birlikte yaşlanan nüfusta “kalp yetmezliği” daha sık görülmekte ve önemli bir sorun teşkil etmektedir.

Kalp yetmezliği başta koroner arter hastalığı ve hipertansiyon gibi nedenlerle ortaya çıkmakta ve kalp dokusunun yeteri kadar kanlanamaması ve sonucunda kasılma gücünün azalmasına neden olmaktadır.

Bu durum hastada çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı ve bazen ayak bileklerinde şişme gibi belirtilere neden olur.

Kalp yetmezliği ve belirtileri başlangıç evrelerinde nedenlerine yönelik ilaç tedavisi ile kontrol altına alınabilmektedir.

Koroner arter hastalığına bağlı olarak gelişen kalp yetmezliğinin en etkili tedavisi kalbin kanlanmasını artıran ve kalpte yeni kılcal damar gelişimini sağlayan EECP tedavisidir.

İlgili Patolojiler

Ünlü Amerikalı Sigara Tüccarının Türkiye Hikayesi

Manisalı Morrison ve Şinasi Hastanesi ; Halen Manisa da hizmet veren Şinasi Morris Hastanesi'nin hikayesi nedir ? Bu çocuk hastanesinin kuruluş öyküsünün ne kadar ilginç olduğunu biliyor muydunuz? Bakın Marlboro'nun sahibi nerelerden geçmiş.

Ünlü Amerikalı Sigara Tüccarının Türkiye Hikayesi

Kalp Kapak Hastalıkları

Kapak hastalıklarını anlayabilmemiz için kapakların nerede olduğunu ve ne işe yaradıklarını bilmemiz gerekir. Ne işe yaradıklarını anlayabilmemiz için de kalp içindeki kan dolaşımına bakmamız gerekir. Kapaklar kanın kalp içindeki akışının tek yönlü olmasını sağlarlar. Böylece kalbe gelen kan tek yönlü olarak gitmesi gereken yere giderler. Kalbimizde, ikisi kalbin sol tarafında, ikisi de sağ tarafında olmak üzere toplam 4 kapak bulunur (kapakların isimleri ve nerelerde oldukları ile ilgili bakınız).

Kalp Kapak Hastalıkları